torsdag 24 juni 2010

vattenlek



Oj, det var ett tag sedan jag skrev, nu igen. Ajabaja! Det är redan över en vecka sedan alvin kleins mormor och morfar (Mommo och Buppa) åkte hem igen, efter åtta dagar hos oss. Tiden gick fort, vi gjorde inte mycket speciellt (lekte, sjöng, gick till badet och zooet, på promenader, handlade och lagade mat, åt glass...) vilket ju var skönt.

Under den vecka som Mommo och Buppa var här var det badväder bara en enda gång. Då gick vi till utebadet hos oss, som har en fin barnbassäng. Men just den dagen var den tillfälligt ur funktion, dvs det fylldes inte på nytt vatten, och när det inte fanns något vatten kvar i bassängen badade vi med alvin klein i stora bassängen. Där kunde han stå och gå på den grundaste delen. Och han tyckte det var jätteroligt att busa i vattnet med Mommo och Buppa.



oj, vart tog vattnet vägen?


alvin klein på djupt vatten

Idag var det badväder igen och jag drog iväg med alvin klein och tjocka runda magen till badet. Men den här gången ville han inte bada alls... Han gick i vattnet till knäna på sin höjd och efter fem minuter nöjde han sig med att leka i sandlådan intill.

Hmmm. Har han blivit skygg för vatten? Igår kväll ville han inte alls bada i badbaljan, för när han kom på att vi skulle tvätta hans hår började han skrika och ville ut, genast!

Men efter att alvin klein hade åkt rutschkana och grävt i sanden ett tag sprang han iväg till stora vattenrutschkanan för att titta på barnen som susade ner. Då tror jag att han gärna hade åkt i den själv, som han gjorde med Pappa V för en månad sedan. Plötsligt ville han även "duscha" i den iskalla uteduschen (dvs skvätta vatten på sig o mig) och precis när vi skulle gå kom han på att han nog ville bada, men i stora bassängen.

Vi får ta det imorgon. Om det är badväder, vill säga.

1 kommentar:

Anonym sa...

Trevligt med lite nytt att läsa om er! och om oss själva! Bada på och njut eller ta det lugnt och bara va! Kram från mommo och buppa