onsdag 3 mars 2010

fantasifullt



Att alvin klein utvecklar mer och mer fantasi märker vi speciellt när han leker för sig själv.

När alvin klein stoppar in ett sugrör på tvären i munnen är det för att han leker katt och sugröret är hans morrhår. Så kan han gå omkring (på två eller fyra ben) länge o vara katt och leka med sina saker. Då är han alldeles tyst, för katter pratar ju inte och det är tydligen ingen katt som spinner, men vi får gärna klia honom bakom öronen.

Brandbilar, ambulanser, polisbilar, sopbilar - och så motorcyklar förståss - tycker alvin klein är spännande. Häromdagen fick alvin klein pröva sin pappas riktiga motorcykelhjälm och -handskar - det tyckte han mycket om och han hade nog helst sovit i dem! Men i vanliga fall brukar mössan få tjänstgöra som hjälm, för man måste ju ha hjälm på sig när man åker motorcykel. Och vantarna blir till motorcykelhandskar. Och sedan bär det av!



Är vi på promenad förvandlas sulkyn snabbt till motorcykel (eller polisbil eller brandbil). Idag var barnvagnen dock "sopbil" och alvin klein "sopman" som tömde imaginära soptunnor längs vägen. Jag, som körde sopbilen, blev tillsagd att stanna till och vänta på sopmannen, och när han hade tömt tunnan klev han upp på kanten på barnvagnen, jag menar på sopbilen, precis som riktiga sopgubbar och vi kunde åka en kort bit innan nästa soptunna skulle tömmas.

En annan lek han gillar för tillfället är tex att "bygga tårta" av duplolegobitar, då är de blå genomskinliga legobitarna inte längre brandbilens blåljus utan goda blåbär, de gula banan, de oranga apelsin etc. Och så äter han tårtan tillsammans med sin docka Bobo eller apan Gibson.

Eller så leker han med sin stora brandbil och släcker eldar och sprutar vatten med en (låtsas)vattenspruta, eller leker att han tar fram mat ur kylen och tillagar den på en het spis (nej, han har inte ens ett lekkök!). Och trots att snön nu har försvunnit hos oss låtsas han skotta snö med sin spade när vi är ute i trädgården - och så gräver han upp halva rabatten, men det gör väl inget?

En annan rolig lek han hittade på när jag var sjuk och bara ville ligga i sängen och sova, är att han ska flyga till Mommo o Buppa (mormor och morfar), så han packar en trolley med lite kläder, böcker och nallen, sedan tar han "stora bussen" till flygplatsen.
- Men om man ska flyga behöver man en biljett! säger jag då. Varpå jag oftast får ett svar i stil med:
- Ajin köpa biljett. Aj' betala! Hej då mamma! Nej, mamma komma med!



Tillsut började han nog tro på det själv, att han skulle flyga till sin mormor och morfar och kunna göra det när som helst. Men om en vecka bär det av, fast till andra sidan Sverige, nämligen till Göteborg.

- Vem ska vi flyga till snart? frågade jag alvin klein häromdagen.
- Till L! Å L's katter! Å Mommo U å Buppa C, svarade han. Och det är så sant så! Snart kommer vi! Längtar!


så här gör Pippi - enligt alvin klein iallafall

1 kommentar:

Moster L sa...

Längtar jag med! men det gör nog inte katterna... haha