söndag 6 december 2009

St. Nikolaus och stöveln



Idag är det St. Nikolaus dag (ja se, även i Sverige har han namnsdag) och i Tyskland firas det med att barnen ställer ut en stövel kvällen innan och på morgonen är stöveln fylld med godsaker. Vissa affärer lockar till och med kunder genom att fylla barnens stövlar med frukt, nötter och annat gott, men eftersom vi kom på det för sent (mataffären vi brukar handla i erbjöd det) nöjde vi oss med att fylla alvin kleins stövel själva.

Hrmpf... Jag menar förståss, Nikolaus kom förbi o fyllde alvin kleins stövel utanför vår husdörr.

Stora barnaögon i morse när alvin klein hittade stöveln utanför dörren full med mandarin, Lebkuchen (ett slags tysk julkaka) och marsipan. Och hungrig som han var, vi hade inte hunnit äta frukost än, smällde han i sig både en och två kakbitar.

Det är ju ändå bara Nikolaus en gång om året. Andra barn i hans ålder i får nog adventskalendrar fyllda med konstig choklad (bara en godisfylld kalender är en ÄKTA adventskalender, enligt tyskarna), med en bit för varje dag, men det tyckte vi att han var för liten för i år.

I år får han avundas sin mamma när hon öppnar en låda på sitt adventståg (Pappa V har pysslat!) och hittar något gott varje dag. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge?

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad mysigt! Sånt gör vi inte här!Kram från mormor M