söndag 13 december 2009

ramla ner 'nö!



ramla ner 'nö! utbrast alvin klein förtjust när han tittade ut genom fönstret i eftermiddags. Och faktiskt, snöflingor dalade sakta ner till marken därute. De smälte så snart de "ramlade ner" på marken, men ändock: vinterns första snö! Och på toppen på berget i vår närhet ligger snön redan sedan igår, som om någon hällt florsocker över berget.

Så började jultiden och vintern på samma dag, vad bra! Vi firade lucia igår, genom att titta på Svenska Kyrkans luciatåg. Och alvin klein var helfascinerad! Andaktsfullt tittade han på lucian, tärnorna och stjärngossarna där de stod i stearinljusens sken och sjöng vackert. Och när lucian gick förbi oss på väg ut igen, följde han henne med blicken och ville nog helst av allt springa efter.

Och idag var vi på stora julmarknaden i stan och alvin klein fick dricka lite barnglögg och åka karusell.

Han tycker nog att det där med jul är mysigt. Och varje gång han ser elljusstaken i köksfönstret utropar han "Titta! Titta mamma!"

3 kommentarer:

Anonym sa...

Är Alvin stor nog att få vara med i Luciatåget nästa år, tro? Mormor fantiserar. Han kanske dirigerar de andra, som vår lilla W. gjorde samtidigt som hon sjöng för full hals.

Åsa sa...

han kan kan va med som tomtenisse, vem vet? Hihi

Erika sa...

Elias var stjärngosse i luciatåget på dagis för första gången igår!

Jättesöt!!!