tisdag 9 juni 2009

på bondgården



Idag var alvin klein på en bondgård med lekgruppen vi besöker på tisdagar. Det är en liten bondgård som ligger mitt i "byn". Men även om den är liten har de både kor och grisar, och naturligtvis höns, ankor, kaniner och katter. Och minst en liten mus.






Man kunde klappa de flesta djuren om man ville, men det ville inte alvin klein. Han, som var på uselt humör hela morgonen, bara skrek när jag bar honom för nära ett djur eller försökte få honom att stå själv. Först efter ett bra tag på bondgården började han springa omkring på egen hand. Och då visade han att han visste vad det handlade om för djur, och gjorde tecken för gris, ko, höna etc. Fast kalven, som bondmoran ledde ut ur stallet så att barnen skulle få se den, kallade han för "vovvej". Vad annars?

Sedan skulle vi få se bondgårdens redskap och bondmoran kom körande med sin jättestora traktor. Oj, vilka STORA ögon alvin klein fick (se bild ovan)!
Vi fick naturligtvis åka med en liten runda med traktorn, det tyckte han nog var spännande.



När traktorn sedan åkte iväg till garaget, för att "sova", började alvin klein gnälla igen. "Nej nej nej" sa han helt förtvivlat och började gå efter traktorn. Så bondmoran tyckte att vi kunde gå och se efter var traktorn sover hela skaran. Sagt och gjort, barn och föräldrar gick dit men det var bara alvin klein som gick ända fram till traktorn i garaget och tittade.

Men alvin klein behövde inte vara ledsen över att traktorn var borta speciellt länge, för han hittade en vattenpöl att plaska i. Och det är roligt! Plask plask!

Inga kommentarer: