torsdag 4 december 2008

en baddare på att simma

Torsdag idag, alltså babysimdag. Och idag tyckte alvin klein det var roligt, iallafall ett tag. En övning är att sätta bebisen på poolkanten, hålla i händerna och dra ner bebisen i vattnet. Det har vi gjort flera gånger nu. Idag kunde inte alvin klein vänta på att jag skulle dra ner honom i vattnet utan hoppade i själv, med ett skratt. Det upprepade han flera gånger. Och var jag inte snabbt nog vid poolkanten igen klättrade han helt enkelt upp på mig, och så plums ner i vattnet igen.
Nästa övning bestod i att låta bebisen flyta omkring fritt med hjälp av simkuddar runt överarmarna. Förra gången tyckte inte alvin klein att det var kul, men då var ju ena simkudden trasig så han hängde på snedden och fick ett par kallsupar. Men idag jagade han en diskborste (!) framför sig och "simmade" med benen. Han tog sig faktiskt fram rätt snabbt. Och han skrattade.
Men tredje övning bestod i att sitta uppe på en skumgummidyna som gungades fram o tillbaka, för att träna balansen. Det tyckte inte han alls var roligt. Han ville nog hellre fortsätta simma.

Inga kommentarer: