måndag 17 maj 2010

på besök!



Vi har varit på semester. På en sån där semester man tillbringar som gäst hos nära och kära. Det blir mycket av det slaget den senaste tiden. Nu var det dags att hälsa på alvin kleins kusin M i närheten av Berlin. Kusin M är bara fem månader äldre än alvin klein, och de trivs jättebra ihop och leker hur bra som helst tillsammans. Härligt att se.

Helst av allt lekte de i kusinens lilla butik där de sålde alla slags matvaror över disk. Den vanligaste frågan jag fick av alvin klein under de här dagarna i Berlin var: Vill du köpa nånting?



Men vi gjorde ett par utflykter också, tex till Berlins stora akvarium, där det finns jättebassänger med hajar och riktiga fiskstim. Och så förståss en tjock och fet krokodil. Men den spelade inte trumpet så vitt jag kunde se...


Efter några dagar i Berlin drog vi kosan längre österut, till Dresden. Där bor alvin kleins tyske fadder med familj. Fyra barn mellan elva och tre års ålder, där hade alvin klein alltid någon att leka med. Och alla deras leksaker.

Trots riktigt dåligt och kallt blötväder (straxt under tio grader med regn och vind, i mitten av maj!) gjorde vi ett par utflykter. Den ena dagen åkte vi till Sächsische Schweiz och vandrade långt ner i dalen och sedan 639 (!) trappsteg uppför igen. Den andra dagen åkte vi ånglokståg, vilket nog gjorde allra störst intryck på alvin klein (trots ihållande regn och kyla). Sedan dess har han frågat mig flera gånger "Har vi åkt ånglok?"

Ja, sötnos, det har vi!

Inga kommentarer: