tisdag 21 juli 2009

en liten matros



Det var en intensiv och trevlig vecka på båten, som vi tog över i Karlskrona och seglade upp till Kalmar i lugn takt. Vi var alvin klein med föräldrar och morföräldrar. Och ett par spindlar.

Det var ju inte första gången alvin klein var med på båten, men för ett år sedan hängde han nog inte riktigt med i svängarna som den här gången. Då badade han i en gammal back som vi fyllde med ljummet vatten och satte i sittbrunnen. Nu badade han på i "stora vattnet" när vi hittade en fin badstrand. Och ville inte alls sluta bada, fast det var kallt i vattnet.
Då visade vi honom fiskmåsar som var i närheten av båten, nu var det han som visade oss dem. Då hade han precis börjat krypa och resa sig upp, nu klättrade han glatt upp och ner i båten. Och vi höll hela tiden ett öga på honom, nu som då.
Och visst lärde han sig nya saker. Som att det lever fiskar i "stora vattnet" (och inte bara i akvarium) - ojoj vilka stora ögon han gjorde när han fick höra det! Och att fiskmåsarna gärna äter fiskar. Svanar tyckte han också var spännande att titta på när de kom nära båten med sina ungar och fräste och bet i relingen, se bilden:



Båten är ibland en enda stor gunga, det tyckte han också var kul. Och rogivande - då är det praktiskt att ha kudden på sig, bara att lägga sig ner och sussa.



Men ibland gick vi iland också, och då kunde man hitta en massa spännande saker, som tex gamla traktorer. Den hade alvin klein nog helst velat ta med sig ombord...

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej! Å, vad fina bilderna blev och vad mycket det finns att läsa på din o. Annikas blogg! Hälsa Alvin att han är jätteduktig och söt dessutom! Kram från Mormor ( säg moormoor)! Vi kom hem igår eftermiddag. Idag har var städt båten badatröjt trädgår´nbadatröjtträdgårnbadatosv Det är meningen att det ska vara konstigt skrivet, för det är så himla varmt.