onsdag 22 april 2009

om att flyga med småbarn

Nu är vi tillbaka i Tyskland igen. När alvin klein såg Pappa V på flygplatsen här, sa han genast "Pappa!". Och det är naturligtvis, liksom mamma ytterligare ord han behärskar (se förra inlägget).

Hemresan var kanske inte fullt så enkel som man kan önska sig, alvin klein var lite kinkig och ville absolut inte sitta still på plats. Vi höll oss mest längst bak i planet, vid nödutgångarna där servicevagnarna står o toaletten är. Där fick vi sitta på en nerfällbar sits. Och återigen hade vi en gullig flygvärdinna som gjorde resan lite lättare för oss. Det är det bästa med SAS-flyg - de flesta i personalen ombord är barnvänliga. Det är iallafall min erfarenhet.

Efter ett tag på planet (och två renklämmor) knallade alvin klein iväg i gången, ensam. Han hejade på alla som satt vid gången och charmade de flesta. Sedan drog han med mig uppför hela gången, inklusive business class. Det tyckte kanske inte den manliga steward(ess?)en om, men de som satt där tyckte det var roligt att få besök. Och även om jag nästan tyckte det var lite pinsamt med all uppmärksamhet alvin klein fick av alla passagerare, så är det kul när en annars allvarlig och anonym skara människor drar på smilbanden. Eller till och med börjar skratta. Börjar prata med grannen. Eller gullar med alvin klein. Till och med DET är okej. Allt som gör resan kortare och roligare.

1 kommentar:

Anonym sa...

Låter kul att flyga med Alvin. Jag kan ske kan göra det nästa gång. Hihi!/mormor