tisdag 14 april 2009

kusiner och bula i pannan

Påsken firade vi inte på något speciellt vis, jag menar med påskkärringar, måla ägg och så där. Det enda "påskiga" vi gjorde var att leta efter påskägg, som påskharen har gömt. Det är så man gör i Tyskland.
Under påskhelgen var vi mycket hos alvin kleins farföräldrar, dit även hans kusiner (två "stora" och en som är halvåret äldre) kom. De större kusinerna lekte med de mindre och vi vuxna kunde koppla av. Och äta god mat. Och främst av allt njuta av det fina vädret. Det har varit sommarväder här, 22 till 25 grader varmt och strålande solsken. Vaddå bara april?
Alla går omkring i sommarkläder, kortärmat, shorts, sandaler. Jag kan inte ställa om så snabbt, kan inte riktigt tro att det är sant.

Snart kommer det nog någon och täcker för himlen med en svart duk, häller vatten ur en stor kanna och säger "April april! - trodde ni att det skulle förbli varmt och skönt? Här får ni en kalldusch. Ta en titt i kalendern. Tillbaka till verkligheten!"

alvin klein fick lite för mycket spring i benen idag. Han sprang upp på lekmadrassen i sitt rum och snubblade. Slog pannan i kanten på dörren, som stod öppen. Ajaj! Det blev snabbt en stor bula och ett hemskt mörkblått streck i bulan. Det såg inte trevligt ut. Och han kommer nog se misshandlad ut de närmaste dagarna :-( Så det blir inga foton ett par dagar framöver...
Men, efter att ha kylt stället en stund (alvin klein inte bara accepterade något kallt mot pannan, utan tillochmed kylde själv) lekte han och var glad igen. Så det ser nog värre ut än vad det är.

2 kommentarer:

Linnéa sa...

Se till att behålla det fina vädret tills jag åker hem igen!

Anonym sa...

Mormor såg inte blåmärket ens, när ni kom till Arlanda. I dagsljus nästa dag såg jag något gult. Vilket bra läkkött! Skönt!