fredag 21 november 2008

vinterinbrott

Nej, vi har inte haft tjuvar i huset. Det är bara vintern som hälsar på idag, det blåser och hos oss kommer det regnskurar, men högre upp i bergen snöar det och det ska komma hit ner i dalen också. Tyskarna kallar detta fenomen för "vinterinbrott" (Wintereinbruch), fast det borde ju vara ett vinterUTbrott. Vinterinbrott kommer i regel flera gånger under vintern, ja till och med flera gånger under veckan. Under vintern. Fast jag har alltid undrat vad tyskarna anser att det är för en årstid när det inte just har skett ett vinterinbrott??? Samma sak händer under sommaren: ute är det tjugo grader, och så spås varmare väder (måste inte bli sol, men över tjugofem grader) och då talar väderprofeterna om att "sommaren kommer tillbaka"! Jaha, vad hade vi nu då? Vår, höst? Ingen årstid alls?
Ja, det där med årstider är inte lätt. Tyskarna har dessutom en femte årstid att hålla reda på: "Fasching", resp. karneval...

Alvin kommer förhoppningsvis få leka i vit snö i år. För första gången i sitt liv. Igår var vi och badade och han fick doppa huvudet. Nej, han tyckte inte särskilt mycket om det. Men förmodligen mest för att plötsligt inte såg det han tittade på. Han har en mycket stark vilja, som en bekant häromdagen konstaterade. Jajamen! Det skulle jag kunna skriva mycket om.

OJ, nu blåser huset nog bort...

Tillägg: hittade just en länk till en webcam som visar nästan samma utsikt som vi har (ansvarar ej för externa länkar :-) )
http://www.wershoven.de/badsoden/livecam.htm

1 kommentar:

Anonym sa...

Borde det inte vara fler bilder här? ;-) kram