onsdag 1 september 2010

neuer Schwede!*



Idag blev morten gross officiellt presenterad som ny svensk medborgare: Pappa V och jag åkte till honorarkonsulatet i vår närhet för att registrera honom. Det vill säga vi lämnade in de dokument som krävdes och som nu skickas vidare till skatteverket.

Av någon anledning måste både föräldrarna och bebisen numera komma till konsulatet högst personligen för att lämna ifrån sig dokumenten. Det är jag säker på att vi inte behövde göra när alvin klein föddes. Och Pappa V var tvungen att ta en dag ledigt för ett par minuter byråkratis skull. Men den lilla utflykten till ett par kvadratmeter "svensk mark" belönades med en fantastisk utsikt från 21:a våningen.

Och när jag ändå var där passade jag på att rösta - så nu behöver jag inte bry mig om allt tråkigt valsnack i medierna längre. Jag kan inte längre ändra mitt val. Skönt det!

Efteråt gick jag och visade upp morten gross för mina kollegor, som tyckte han var SÖÖÖT! (Vad annars? Han blir ju allt sötare för varje dag, äter och växer gör han och ler och skrattar allt mer.)

Så, nu har jag klarat av tre viktiga saker på en dag!

Och nu är vi färdiga med en annan viktig sak: att måla om en gammal byrålåda som en granne på gatan hade ställt ut till grovsoporna. Den blev hur fin som helst. Och alvin klein har målat baksidan alldeles själv (vi fick inte måla där, bara han) och även på insidan.



* Jmfr med uttrycket "alter Schwede!" som tyskarna uttrycker (positiv) förvåning med

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vadå alter Schwede? Grattis och välkommen i gänget Morten /Mormor

Åsa sa...

näe, "neuer Schwede", står det ju!